Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kishonthy Katalin / Katerina / - festőművész

A mindennapok létfenntartási és magánjellegű gondjai mellett, napfényként világit a tudat,hogyha festhetek, gond nélkülivé válik az élet, nem érzem az idő múlását, nem érzek fáradtságot csak a " SZÉPET ""küldi szemem agyamon át kezeimhez. Elbűvölnek a színek és a szépség,legyen az felhő, falevél, kavics, arc, vagy mozdulat,csak idő nincs és félek, hogy ebben az életben nem tudok mindent lefesteni amit szeretnék.
 
 

473558_354600087907289_1587588827_o.jpg
Kishonthy Katalin: festőművész
 

 

 

 

 

 

 

 

Harmincöt éve festek amit látok és amit belsőm küld agyamon át kezeimhez. A Kondorosi csárda mellett születtem. Apám itt volt gyógyszerész és az Ő grafikái ihlették gyermek képzeletem. Halála után l5 évesen egyedül Budapestre hajított a sors. Itt tanultam, dolgoztam, hogy élhessek jól, s rosszul. Először a Népszínház utcai magán rajzstúdióban képeztem magam, majd felvételt nyertem a Képző és Iparművészeti Főiskolába, melyet sikeresen elvégeztem.
 
Kishonthy Katalin: Horizont.Kishonthy Katalin: Kerti mécs Kishonthy Katalin: Madárpihenő.

A fiatalság múlásával a fővárosból, vidékre, 5O km-re Pándra menekültem. Itt élek és itt nyitottam magángalériát. Festményeim kizárólag olajfestékkel készülnek, farostra, fatáblára, üvegre, műanyagra. A festmények keretezettek. Stilusom realista, színeim merészek, de valóságosak.


Kishonthy Katalin: Napsütötte erdőrészKishonthy Katalin: Kiszáradt fa


Kishonthy Katalin: Erdei út
festmn-4.jpg
 

 

 

 


Kishonthy Katalin: Tájkép

 

 

 
. Pándon 4 évig tanítottam a gyermekeket rajzra, festészetre, zongorára a Művelődési Házban, teljesen díjtalanul, hogy minden gyermek hozzáférhessen. Festményeim témái főleg tájképek, de portrék, csendéletek, életképek állatok is megtalálhatók a miniaturától egészen a másfél méteres festményméretig.


484542_447743988592898_1858760973_n.jpg


 

 

 


Kishonthy Katalin: Csendélet

 

 

 
Tagja vagyok a Magyar Független Szalon Képzőművészeti Egyesületnek, az általuk szervezett csoportos kiállításokon részt veszek, mindez egyéni kiállításaimmal együtt Magyarországon és külföldön megközelíti a száz kiállítást.
 

Munkakedvem apadhatatlan, sokat dolgozom, de úgy érzem ez az egy élet nem elég, hogy mindent lefesthessek amit szeretnék.
Reménykedem, hogy realista stílusban festett képeim egyike, talán megnyeri egy - egy ember tetszését, annyira, hogy a képpel együtt képzeli el az elkövetkezendő éveit.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

n4445z u13716m n8595y

(zfqaowrdfufm, 2019.06.02 03:39)

http://bitly.com/2Wv7LU6

Szép

(Fábián Mária, 2013.03.24 07:57)

Gratulálok!